Hardlopen is goed voor je! Uit diverse onderzoeken blijkt dat hardlopen het verouderingsproces van botten, beenderen, spieren en huid vertraagt. Indien je regelmatig loopt, merk je al na een paar weken een verbetering van je uithoudingsvermogen. Bovendien verlaagt hardlopen je bloeddruk, het versterkt je hart en vergroot je longinhoud. Sporten in de buitenlucht is zo gezond omdat het je weerstand verhoogt en je daardoor minder vaak ziek en verkouden bent.

Loop je zelf al regelmatig
en wil je je prestaties verbeteren?
Of vind je het gewoon leuker
om met een groep te trainen?
Loop dan eens een gratis
proefles
mee!

Een looptraining bestaat uit warmlopen/warming-up, looptechnische oefeningen, interval training en uitlopen/cooling-down. De opbouw van de les is hetzelfde, maar iedere training is gevarieerd. Variatie maakt de training leuk en geeft nieuwe prikkels aan je lichaam, zodat je sterker en beter wordt. Iedereen kan op zijn/haar niveau aan de training deelnemen, we blijven als groep altijd bij elkaar.

Om je looptechniek te verbeteren en blessures te voorkomen, is loopscholing essentieel. Door looptechnische oefeningen worden je afzet en je loophouding verbeterd. De les bestaat grotendeels uit intervaltraining. Intervaltraining is de beste manier om je uithoudingsvermogen en loopsnelheid te verbeteren. Daarnaast zijn spierversterkende oefeningen voor de core en de benen van belang. Hier wordt dan ook iedere les aandacht aan besteed.

De wekelijkse training is geschikt voor niveau 2, deze training duurt 5 kwartier. Deelnemers dienen over een goede basisconditie te beschikken en circa 30 minuten achtereen te kunnen lopen.

Leden van B-Fit Leiden ontvangen 10% korting bij De Hardloopwinkel.

Jouw Hardlooptrainer bij B-Fit

Van Vollenhovenplein

(bij Kanaalweg)

Looptraining maandagavond


Niveau 2 | 20.00 – 21.15 uur


Graag van tevoren aanmelden!

Twijfel je over je looptechniek? Maak eens een afspraak voor een Personal Looptraining!

In 1 training kunnen we jou al veel tips geven hoe je efficiënter kan lopen. Er wordt een filmpje van je gemaakt zodat we kunnen kijken hoe je looptechniek verbeterd kan worden. Daarnaast kunnen we zien of het goed is om bepaalde spieren te versterken of juist te stretchen, om blessures te voorkomen.

Personal hardlooptraining

€ 60,00

per uur
 • Erica Zwaan
  Mijn natuurlijk model is de diesel, lange afstanden lopen in een comfortabel tempo. Dat doe ik al 25 jaar, maar ik merkte dat ik er met de jaren niet sneller op werd. Ik wist wel dat de oplossing zit in interval training maar daar kon ik me in m'n eentje niet toe zetten. Toen Saskia startte met haar hardlooptrainingen dacht ik er toch maar eens aan te moeten. Als iemand je op een leuke manier uit je comfortzone kan halen, is zij het wel, zo wist ik uit haar eerdere bootcamp trainingen. En zo is het inderdaad. De trainingen zijn afwisselend, zowel in oefeningen als locaties en het lopen in een groepje is leuk en motiveert. Met haar enthousiaste aanmoedigingen weet Saskia je altijd net even verder te laten gaan dan je eigenlijk van plan was. Het effect is merkbaar in de duurloopjes, die nu een stuk makkelijker gaan en in minder blessures door een betere looptechniek.
  Erica Zwaan
  hardlooptraining
 • Jochem Frehe
  Wow, pfff, weer thuis na een uur personal training. Mijn hoofd is weer leeg. Heerlijk afmattend, opbouwend en divers. Sinds 3 jaar train ik bij Saskia van B-Fit, inmiddels 2x per week. De focus ligt voor mij bij core-stability. Noodzakelijk omdat ik na een hernia weer op kracht moest komen. En dat is gelukt, mede dankzij de gerichte aanpak van Saskia. Zorgvuldig heeft ze elke oefening uitgezocht en gewerkt aan alle spiergroepen. Ook nu nog steeds is elke training gevarieerd, mede omdat zij de ontwikkelingen in haar vak goed bijhoudt. De ruime trainingszaal is ideaal. Kortom, van harte aanbevolen.
  Jochem Frehe
 • Michiel Mulder
  Door de training bij B-fit heb ik binnen een paar maanden zowel mijn conditie als mijn looptechniek aanzienlijk verbeterd. Ik heb met name veel gehad aan de intervaltraining, iets wat ik in mijn eentje niet zo snel doe. Daarbij kan je je ook goed optrekken aan de andere lopers. De trainingen  worden op zeer professionele en enthousiaste wijze gegeven. Saskia heeft daarbij oog voor alle lopers en weet ze individueel aan te moedigen hun eigen grenzen te verleggen.
  Michiel Mulder
  hardlooptraining
 • Margot Lodewijk
  Afwisselend en motiverend… deze woorden omschrijven voor mij het beste de looptraining van Saskia. Met haar loopgroep ren ik harder en doe ik andere oefeningen dan ik in mijn eentje zou doen. Hierdoor verbeteren mijn conditie en looptechniek de laatste tijd flink. En een extra cadeautje is dat ik me vooral ná een training helemaal heerlijk voel!
  Margot Lodewijk
  hardlooptraining
 • Laurens van Wijngaarden
  Door gezondheidsperikelen en gebrek aan motivatie was mijn conditie de laatste jaren sterk teruggevallen. Door de laagdrempeligheid, goede begeleiding en enthousiasme tijdens de hardlooptrainingen van B- Fit is mijn uithoudingsvermogen er sterk op vooruit gegaan. Saskia zorgt voor afwisselende trainingen waarin looptechniek en oefeningen ter voorkoming van blessures centraal staan. Haar persoonlijke en deskundige begeleiding betaalt zich niet alleen terug in prestatie, maar ook in het voorkomen van blessures, loopplezier en continue uitdaging, zowel voor de beginnende als gevorderde loper.
  Laurens van Wijngaarden
  hardlooptraining
 • Esther
  Nu al een jaar personal coaching elke week. Met als resultaat een sterke core, veel betere balans en nauwelijks rugklachten. Saskia motiveert en stimuleert me om steeds een stapje verder te gaan. Uit mijn comfort zone naar nieuwe uitdagingen en dat alles zonder blessures.
  Esther
  personal training
 • Alex Hartnagel
  Voor mij persoonlijk heeft het wekelijks sporten met Saskia als personal trainer niets te maken met een hype of behoefte om trendy te zijn. Saskia combineert haar enthousiasme voor bewegen met een uitstekende  kennis van het bewegingsapparaat en uitvoering van oefeningen. Toen wij begonnen, heeft zij eerst goed geluisterd naar mijn doelen en deze vertaald in een gebalanceerd trainingschema. Tijdens de trainingen heeft zij 100% focus op jou als individu en geeft zij continu aanwijzingen om de oefeningen op de juiste wijze uit te voeren. Ik ben altijd verbaasd hoeveel oefeningen zij in 1 uur weet te stoppen, het tempo zit er altijd goed in, zonder dat dit ten koste gaat van de gezelligheid. Het resultaat is dat ik een relatief korte periode een uitstekend resultaat heb behaald en ik iedere week weer met veel plezier aan haar training deelneem.
  Alex Hartnagel
  personal training
 • Door personal training bij Saskia te volgen, ben ik als loper sterker geworden en kan ik langere lopen aan. De oefeningen zijn heel erg afwisselend. Het gebruik van apparaten, waterzakken, loopladders, maakt dat geen training hetzelfde is. Saskia stemt de training af op wat je nodig hebt en wat je aankan. Ik voel me er sterker door!
 • Kirsja Oudshoorn
  Zo'n 2,5 jaar geleden ben ik weer flink gaan sporten, vorig jaar kreeg ik de diagnose Diabetes Type 1. Sporten is essentieel voor iedereen – natuurlijk – maar met name voor diabetici. Toen hoorde ik via een vriendin over B-Fit, opgezet door Saskia Bras. Een goede hardlooptraining, voor echte sporters. Deze hardlooptraining gaat ècht ergens over en Saskia weet waar ze het over heeft. Elke week train ik bij B-Fit. Wat we doen is hetzelfde: warming –up, looptechniek, interval en core versterkende oefeningen. Maar waar we ons in het zweet werken, varieert wekelijks. Paden, trappen, banken, parken, stoepranden en hellingen vormen het decor dat Saskia handig inzet. Nu ik een paar maanden bij Saskia train, merk ik echt dat mijn conditie verbetert en mijn spieren versterken.
  Kirsja Oudshoorn
  hardlooptraining

Meld je aan voor een Gratis Proefles!

  Indien je niet binnen 24 uur antwoord hebt ontvangen check dan je spam folder.